XORAZM VILOYATIDA KAMBAG‘ALLIK DARAJASINING O‘ZGARISH DINAMIKASI TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyatida kambag‘allik darajasining o‘zgarish dinamikasi tahlil qilinadi. Unda iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy himoya dasturlari, ta’lim darajasi, mehnat bozoridagi imkoniyatlar, qishloq xo‘jaligi, migratsiya, sog‘liqni saqlash xizmatlari , investitsiyalar va tabiiy resurslar kabi omillar kambag‘allik darajasiga ta’sir qiluvchi asosiy faktorlar sifatida ko‘rib chiqilgan.
Keywords: kambag‘allik; iqtisodiy o‘sish; ijtimoiy himoya; ta’lim darajasi; mehnat bozoridagi imkoniyatlar; qishloq xo‘jaligi; migratsiya; sog‘liqni saqlash; investitsiyalar; tabiiy resurslar