TIJORAT BANKLARI BRENDING STRATEGIYASINING BANK IMIJIGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqola tijorat banklari raqobatbardoshligini oshirishda brending strategiyasining bank imijiga taʼsirini oʻrganishga bagʻishlangan. Tadqiqot jarayonida bank brendining asosiy tarkibiy qismlari, xususan, brend tanilganligi, brend imiji, sezilgan sifat va brend sodiqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, samarali brending strategiyasi mijozlar ishonchini mustahkamlash, bozor ulushini kengaytirish va moliyaviy koʻrsatkichlarni yaxshilash orqali bankning raqobatbardoshligini sezilar li darajada oshiradi. Tadqiqotda brending strategiyasi va bank raqobatbardoshligi oʻrtasidagi bogʻliqlikni aks ettiruvchi konseptual model ishlab chiqilgan.
Keywords: brending strategiyasi; bank imiji; raqobatbardoshlik; mijoz ishonchi; brend qiymati; moliyaviy xizmatlar; raqamli banking