IJTIMOIY -IQTISODIY OʻZGARISHLAR SHAROITIDA CHAKANA SAVDO XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHNING XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada ijtimoiy -iqtisodiy oʻzgarishlar sharoitida savdo xizmatlarini rivojlantirish tizimini baholashning nazariy va uslubiy jihatlarini shakllantirish hamda rivojlantirishning umumiy masalalari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot jarayonida savdo xizmatlarini rivojlantirish tizimini baholashning asosiy elementlari umumlashtirilgan va uning funksiyalari tizimlashtirilgan, rivojlanish omillari oʻrganilgan. Shuningdek, savdo xizmatlarini rivojlantirish tizimini baholashning roli tahli l qilinib, savdo va milliy iqtis odiyotni barqaror rivojlantirish platformasini shakllantirishda savdo xizmatlarini rivojlantirishga eʼtibor qaratilgan.
Keywords: iqtisodiyot; savdo xizmatlari; tizimini baholash; savdo korxonalari; tijorat faoliyati; samaradorlik; savdo tizimi; texnologik tizim; samaradorlik koʻrsatkichlari