TOʻQIMACHILIK MAXSULOTLARI SAVDO SIDA ZAMONAVIY MARKETING KONSEPSIYA LARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2026)
Bu maqolada toʻqimachilik sanoatining savdo sohasida marketing konsepsiyasidan foydalanishni takomillashtirish tajribasi oʻrganilgan. Bozor segmentatsiyasi toʻqimachilik sanoati mahsuloti isteʼmolchilari va sotuvchilarini bozorda oʻz talablari hamda reaksi yasi bilan ajralib turadigan tomonlari boʻyicha segmentlarga taqsimlash jarayonidir. Shuningdek, Oʻzbekiston da toʻqimachilik sanoatining savdo sohasida marketing konsepsiyasi masalasini oʻzining ilmiy ishlarining bir qismi sifatida oʻrganib, baʼzi olimlar marketing konsepsiyasini rivojlantirish hamda ushbu jarayondagi qiyinchiliklarni tadqiq qilish jarayonida ushbu masalaga qisman toʻxtalib oʻtganlar.
Keywords: toʻqimachilik sanoati; bozor segmentatsiyasi; umumiy eksport; toʻqimachilik mahsulotlari; eksport hajmi; jahon savdo tashkiloti; xom ashyo; eksport; import; isteʼmolchilar savdo aylanmasi; jahon banki