QURILISH SANOATIDA INNOVATSION FAOLIYATNI STRATEGIK BOSHQARISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada qurilish sanoatida innovatsion faoliyatni strategik boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida qurilish korxonalarining innovatsion rivojlanishini taʼminlashda strategik rejalashtirish, raqamli transformatsiya, investitsion yondashuvlar hamda zamonaviy boshqaruv usullarining roli asoslangan. Shuningdek, innovatsion jarayonlarni samarali boshqarish orqali qurilish tarmogʻining raqobatbardoshligini oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini kuchayt irish va barqaror rivojlanish omillarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: qurilish sanoati; innovatsion faoliyat; strategik boshqaruv; boshqaruv mexanizmlari; raqamli transformatsiya; investitsiyalar; raqobatbardoshlik; barqaror rivojlanish