KLASTER YONDASHUVI ASOSIDA TOʻQIMACHILIK SANOATIDA INVESTITSION LOYIHALARNI BOSHQARISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqola toʻqimachilik sanoatida investitsion loyihalarni boshqarish metodologiyasini takomillashtirish kontekstida klaster yondashuvining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Oʻzbekiston toʻqimachilik klasterlari misolida investitsi on loyihalar samaradorligini oshirish mexanizmlari oʻrganilgan. Maqolada jahon amaliyotidagi klaster rivojlanishi tajribalari qiyosiy tahlil qilinib, milliy sanoat uchun tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: toʻqimachilik sanoati; investitsion loyihalar; klaster yondashuvi; loyihalarni boshqarish; qiymat zanjiri; raqobatbardoshlik