IQLIM OʻZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK XAVFSIZLIK BILAN BOGʻLIQ XAVF -XATARLARNI BARTARAF ETISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada jahon miqyosida sodir boʻlayotgan global iqlim oʻzgarishlari va uning ekologik xavfsizlik bilan bogʻliq xavf -xatarlarni bartaraf etish kabi dolzarb vazifalarga qaratilgan. Shu bois, iqlim oʻzgarishlari bilan bogʻliq ekologik xavfsizlik bilan bogʻl iq xavf-xatarlarni boshqarish va uni bartaraf etish kabi choralarni koʻrish maqsadga muvofiq. Tadqiqotlar natijasida ekologik xavf -xatarlarni bartaraf etish borasida ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat.
Keywords: iqlim oʻzgarishi; ekologik xavflar; tabiiy ofatlar; texnogen xavflar; ekstremal xavflar; iqlimiy migratsiya