MARKETING TAMOYILLARI ASOSIDA MIJOZ VA BANK MUNOSABATLARINI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada bank sektorida mijozlar bilan munosabatlarni marketing tamoyillari asosida tartibga solish mexanizmlarini takomillashtirish orqali mijozlar sodiqligini oshirish yoʻllari oʻrganilgan. Tadqiqotda munosabatlar marketingi nazariyasi, ishonch -sadoqat modeli va mijozlarni boshqarish tizimlarining (CRM) integratsiyalashgan yondashuvi qoʻllanilgan. Raqamli transformatsiya va shaxsiylashtirilgan xizmatlar mijozlarni saqlab qolish darajasini oshirish imkonini bergan.
Keywords: mijozlar sodiqligi; munosabatlar marketingi; bank sektori; CRM; ishonch; raqamli transformatsiya; mijozlarni saqlab qolish; Net Promoter Score