QURILISH MATERIALLARI ISHLAB CHIQARUVCHI KORXONALARNING MARKETING FAOLIYATINI BOSHQARISHDA MARKETING KOMMUNIKATSIYALARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada qurilish materiallari ishlab chiqaruvchi korxonalarda marketing kommunikatsiyalarining samarali boshqarilishi oʻrganilgan. Tadqiqot doirasida integratsiyalashgan marketing kommunikatsiyalari (IMC) konsepsiyasi tahlil qilinib, B2B sektorida k ommunikatsiya vositalarining optimal tanlanishi va ularning sinergik taʼsiri oʻrganilib chiqilgan. Metodologik jihatdan kontent -tahlil, qiyosiy tahlil va statistik maʼlumotlarni interpretatsiya qilish usullaridan foydalanilgan. Qurilish sanoati kontekstida marketing kommunikatsiyalarini optimallashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: marketing kommunikatsiyalari; qurilish materiallari; integratsiyalashgan marketing kommunikatsiyalari (IMC); B2B marketing; raqamli transformatsiya; brend boshqaruvi