ISTEʼMOLCHILARNING BRENDGA SODIQLIGI VA UNING KORXONA DAROMADIGA TAʼSIRI NI BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada isteʼmolchilarning brendga sodiqligi va uning korxona daromadiga iqtisodiy taʼsiri tahlil qilingan. Brend sodiqligining shakllanish jarayoni hamda unga taʼsir etuvchi asosiy omillar yoritib berilgan. Tadqiqot jarayonida sodiq mijozlarning qayta xarid qilishga moyilligi orqali daromad barqarorligi taʼminlanishi koʻrsatib berilgan. Marketing strategiyalari ning brendga sodiqlikni oshirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Mavjud mijozlarni saqlab qolish yangi mijozlarni jalb qilishga nisbatan samara liroq ekanligi asoslangan. Korxonalar faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: brend; isteʼmolchi; brend sodiqligi; raqobat; daromad; korxona; taʼsir; mahsulot