IJTIMOIY-IQTISODIY TENGSIZLIK: SABABLARI VA YUTISH CHORALARI. (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada ijtimoiy -iqtisodiy tengsizlik mavzusining dolzarbligi va uning koʻplab sohalarga taʼsiri koʻrib chiqildi . Ijtimoiy -iqtisodiy tengsizlik ta’rifi keltirilmoqda . Milliy statistika qoʻmitasi tomonidan Jahon banki bilan birgalikda aholi daromadlari darajasi , kambag ʻallik darajasi boʻyicha oʻtkazilgan tahlillar statistik darajada keltirildi . Tengsizlikni kamaytirish maqsadida soliq , ijtimoiy , byudjet va investitsiya siyosatini samarali qoʻllashni oʻz ichiga olgan chora -tadbirlarni kompleks amalga oshirishga asoslangan davlat tadbirlari tizimi koʻrib chiqildi .
Keywords: ijtimoiy -iqtisodiy tengsizlik; boylik; taqsimot; tadbirlar; soliq siyosati; ijtimoiy siyosat