FUQAROLIK JAMIYATI INSTITUTLARINING IJTIMOIY LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISHDA IJTIMOIY SHERIKLIK MEXANIZMLARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada fuqarolik jamiyati institutlarining ijtimoiy loyihalarinimoliyalashtirishda ijtimoiy sheriklik mexanizmlaridan foydalanish imkoniyatlari tahlilqilindi. Tadqiqotda ijtimoiy sheriklik davlat organlari, NNTlar, biznes subyektlari,donor tashkilotlar va mahalliy hamjamiyatlarning resurslarini birlashtiruvchiinstitutsional platforma sifatida talqin etilgan. Maqolada ijtimoiy loyihalarnimoliyalashtirishda grant, subsidiya, ijtimoiy buyurtma, hamkorlikda moliyalashtirish,korporativ ijtimoiy masʼuliyat va natijadorlikka asoslangan monitoring vositalariniuygʻunlashtirish zarurligi asoslandi.
Keywords: fuqarolik jamiyati institutlari, ijtimoiy sheriklik, ijtimoiy loyiha, moliyalashtirish mexanizmi, davlat granti, ijtimoiy buyurtma, korporativ ijtimoiy masʼuliyat, donorlar, hamkorlik.