TURIZM XIZMATLARI EKSPORTINI OSHIRISHDA OʻZBEKISTONMINTAQALARINING IXTISOSLASHUVI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston hududlarining turizm sohasida ixtisoslashuviorqali xizmatlar eksportini oshirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Hududiy resurslar,tabiiy-geografik sharoitlar va infratuzilma omillari asosida turizm yoʻnalishlarinirivojlantirish zarurligi asoslandi. Rekreatsion, ziyorat, ekoturizm va tibbiy turizmyoʻnalishlari kesimida ixtisoslashuvning eksport hajmiga taʼsiri baholandi. Turizmklasterlarini shakllantirish, hududlararo integratsiya va xizmatlar sifatini oshirish orqalixalqaro bozorda raqobatbardoshlikni kuchaytirish imkoniyatlari aniqlashtirildi.Tadqiqot natijalari hududiy turizm siyosatini takomillashtirish va eksport tarkibinidiversifikatsiya qilishga xizmat qiladi.
Keywords: turizm eksporti, hududiy ixtisoslashuv, turizm klasteri, ekoturizm, rekreatsion turizm, tibbiy turizm, raqobatbardoshlik, infratuzilma