XIZMATLAR BOZORIDA INNOVATSION MARKETINGSTRATEGIYALARINI JORIY ETISH VA UNING IQTISODIYSAMARADORLIGI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada xizmatlar bozorida innovatsion marketing strategiyalarini joriyetishning nazariy asoslari, metodologiyasi va iqtisodiy samaradorligi kompleks tarzdaoʻrganilgan. Tadqiqot Oʻzbekiston xizmatlar sektoridagi 124 ta korxona faoliyatimaʼlumotlari (2020-2023) asosida olib borilgan. Raqamli marketing, omnikanalyondashuv, sunʼiy intellekt asosidagi CRM tizimlari va shaxsiylashgan xizmatkoʻrsatishning iqtisodiy samaradorligini baholash uchun IMSI (Innovatsion MarketingSamaradorligi Indeksi) modeli taklif etilgan. Empirik natijalar shuni koʻrsatdiki, toʻliqinnovatsion marketing tizimini joriy etgan korxonalar anʼanaviy yondashuvqoʻllaydiganlarga nisbatan yillik daromad oʻsishini oʻrtacha 31,4% ga, mijozlarnisaqlab qolish darajasini 24,8 foiz punktga va ROMI koeffitsiyentini 4,2 barobargaoshira olgan. Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston xizmatlar sektori uchun amaliy tavsiyalarsifatida taqdim etilgan.
Keywords: innovatsion marketing, xizmatlar bozori, raqamli marketing, iqtisodiy samaradorlik, ROMI, omnikanal, CRM tizimi, shaxsiylashtirilgan, IMSI modeli, xizmatlar sektori.