KORXONALAR FAOLIYATIDA INNOVATSION MARKETINGNI JORIYETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda korxonalar faoliyatida innovatsion marketingni joriy etishningnazariy va amaliy mexanizmlari kompleks tahlil qilindi. Tadqiqotning maqsadi -innovatsion marketing vositalarining korxona raqobatbardoshligiga taʼsirini baholashva uni joriy etishning samarali modelini ishlab chiqishdan iborat. Ishda SWOT vaPEST tahlil, qiymat zanjiri modeli hamda raqamli marketing indikatorlari asosidatizimli yondashuv qoʻllanildi. Tadqiqot natijasida innovatsion marketingni joriy etishkorxonalarda savdo hajmini oshirish, mijoz sodiqligini mustahkamlash hamda bozorulushini kengaytirishga xizmat qilishi ilmiy asoslandi. Ishning ilmiy yangiligi sifatidainnovatsion marketingni sanoat korxonalari sharoitida integratsiyalashgan boshqaruvmodeli taklif etildi. Olingan natijalar sanoat korxonalarida marketing strategiyasinitakomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: innovatsion marketing, raqamli marketing strategiyasi, sanoat korxonalari, raqobat ustunligi, marketing avtomatlashtirish, qiymat zanjiri (value chain), CRM tizimi, Big Data tahlili, bozor segmentatsiyasi, mijoz sodiqligi, raqamli transformatsiya, marketing samaradorligi.