TURIZM XIZMATLAR BOZORINING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARIVA DIVERSIFIKATSIYALASHUVI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada turizm xizmatlar bozorining rivojlanish xususiyatlari va turizmturlarining diversifikatsiyalashuvi jarayonlari nazariy hamda amaliy jihatdan tahlilqilingan. Tadqiqotda turizm bozorining iqtisodiy mohiyati, uning nomoddiylik,majmuaviylik, mavsumiylik va raqamli transformatsiya sharoitidagi institutsionaloʻzgarishlari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, turizm turlarini diversifikatsiyaqilishning strategik ahamiyati, bozor barqarorligini taʼminlashdagi oʻrni va iqtisodiysamaradorligi ilmiy asoslangan. Turizm turlarini kengaytirish talab segmentlarinidiversifikatsiya qilish, mavsumiylik taʼsirini yumshatish, turizm sohasini strategikrejalashtirish, bozorni raqobatbardosh rivojlantirish va barqaror iqtisodiy oʻsishnitaʼminlash va yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish imkonini berish boʻyicha taklif vatavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: turizm xizmatlar bozori, turizm turlari, diversifikatsiyalashuv, barqaror turizm, raqobatbardoshlik, innovatsion rivojlanish, raqamli transformatsiya, turistik mahsulot, bozor segmentatsiyasi, iqtisodiy barqarorlik, hududiy rivojlanish, turizm infratuzilmasi, xizmatlar eksporti, turistik talab, investitsiya jozibadorligi.