KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK MOLIYAVIYBARQARORLIGINING IQTISODIY OʻSISHGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlariningmoliyaviy barqarorligi hamda uning mintaqaviy iqtisodiy oʻsishga taʼsiri kompleksilmiy-amaliy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida kichik biznesning moliyaviybarqarorligi uning daromadlilik darajasi, moliyaviy resurslardan foydalanishsamaradorligi, investitsion faolligi, kredit va boshqa moliyalashtirish manbalarigakirish imkoniyatlari orqali baholanadi. Maqolada mintaqa misolida kichik biznes vaxususiy tadbirkorlikning yalpi hududiy mahsulotni shakllantirishdagi ulushi, xizmatlar,savdo, qurilish va investitsiya jarayonlaridagi faolligi empirik maʼlumotlar asosidatahlil qilindi. Oʻtkazilgan tahlillar kichik biznes moliyaviy barqarorligining oshishibandlik darajasining koʻtarilishi, iqtisodiyot tarmoqlarida yaratilayotgan qoʻshilganqiymat hajmining ortishi hamda mintaqaviy iqtisodiy oʻsish surʼatlariningjadallashuviga bevosita taʼsir koʻrsatishini tasdiqlaydi.
Keywords: kichik biznes, xususiy tadbirkorlik, moliyaviy barqarorlik, iqtisodiy oʻsish, mintaqaviy iqtisodiyot, mintaqaviy moliya, investitsiya faolligi, moliyaviy resurslar, yalpi hududiy mahsulot, xizmatlar sohasi, chakana savdo, bandlik, moliyaviy mexanizmlar.