BUXORO VILOYATI IQTISODIY RIVOJLANISHIDA HUDUDIY MARKETING MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada Buxoro viloyati iqtisodiy rivojlanishida hududiy marketingmexanizmini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Hududiy marketinghududning iqtisodiy va kommunikatsion salohiyatini integrallashgan holda boshqarishmexanizmi sifatida talqin etilgan. Tadqiqotda HUDMI kompozit indeksi hamda LQ,ΔLQ va CAGR koʻrsatkichlari asosida hududlar oʻrtasidagi tafovutlar baholandi.Tahlil natijasida hududlarni differensial boshqarish, strategik paketlar ishlab chiqish,KPI monitoring va 2030-yilgacha moʻljallangan rivojlanish yoʻnalishlari boʻyichatakliflar ishlab chiqildi.
Keywords: hududiy marketing, Buxoro viloyati, iqtisodiy rivojlanish, HUDMI, LQ, hududlar tipologiyasi, strategik paketlar, KPI, hududiy boshqaruv.