LISTING VA KORPORATIV BOSHQARUV MEXANIZMLARI ORQALIAKSIYADORLIK JAMIYATINING RAQOBATBARDOSHLIGINIOSHIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirishdalisting jarayoni va korporativ boshqaruv mexanizmlarining ahamiyati tahlil qilingan.Shuningdek, qimmatli qogʻozlar bozorida aksiyadorlik jamiyatlarining faoliyatinisamarali tashkil etish, investorlar ishonchini oshirish, shaffoflik va ochiqliknitaʼminlash orqali kompaniyalar faoliyati samaradorligini yuksaltirish masalalari koʻribchiqildi. Tadqiqot doirasida listing talablariga rioya qilish, korporativ boshqaruvstandartlarini joriy etish va ularning aksiyadorlik jamiyatlari moliyaviy barqarorligihamda investitsiyaviy jozibadorligiga taʼsiri tahlil etilgan. Natijada aksiyadorlikjamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlabchiqilgan.
Keywords: listing, korporativ boshqaruv, aksiyadorlik jamiyati, raqobatbardoshlik, qimmatli qogʻozlar bozori, investitsiyaviy jozibadorlik, shaffoflik, korporativ boshqaruv standartlari, investorlar ishonchi.