RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA SANOATNI BOSHQARISH MODELLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sanoatni boshqarish modellaritizimli yondashuv asosida oʻrganilgan. Tadqiqot davomida kiber-fizik integratsiya,maʼlumotga asoslangan boshqaruv, tarmoq-gorizontal va avtonom-adaptiv modellartahlil qilindi. Ularning boshqaruv samaradorligiga taʼsiri xalqaro tajriba va empirikmaʼlumotlar asosida baholangan. Oʻzbekiston sanoati uchun mos keluvchiyondashuvlar aniqlanib, raqamli transformatsiyani bosqichma-bosqich amalga oshirishzarurligi asoslab berildi. Natijalar sanoat korxonalarida boshqaruv sifatini oshirish varaqamli texnologiyalardan samarali foydalanishga xizmat qilishi koʻrsatildi.
Keywords: raqamli iqtisodiyot, sanoat boshqaruvi, kiber-fizik tizim, maʼlumotga asoslangan boshqaruv, tarmoq model, avtonom tizim, raqamli transformatsiya, IoT, sunʼiy intellekt, sanoat 4.0