RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING HUDUDIY TURIZM XIZMATLARINI OʻZGARTIRISHGA TAʼSIRINING ASOSIY TENDENSIYALARI VA XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalarning hududiy turizm xizmatlariga ta’siri tizimli tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sun’iy intellekt, mobil ilovalar, katta ma’lumotlar, IoT, VR/AR va blokcheyn texnologiyalarining xizmatlar samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Raqamli vositalar orqali xizmatlarni shaxsiylashtirish, operatsion jarayonlarni avtomatlashtirish va mijozlar bilan o‘zaro aloqani tezlashtirish holatlari aniqlandi.Turistik oqimlarni boshqarish, xavfsizlikni oshirish va ekologik barqarorlikni ta’minlash imkoniyatlari baholandi. Natijalar raqamli transformatsiya turizm xizmatlari sifatini oshirganini va hududiy raqobatbardoshlikni kuchaytirganini ko‘rsatdi.
Keywords: Raqamli texnologiyalar, turizm xizmatlari, raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt, Big Data, IoT, VR/AR, blokcheyn, aqlli turizm, avtomatlashtirish.