KORXONALAR INVESTITSIYA FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH ORQALI MOLIYAVIY BARQARORLIKNI KUCHAYTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada korxonalarning investitsiya faoliyatini jadallashtirish orqaliularning moliyaviy barqarorligini taʼminlash va raqobatbardoshligini oshirishmasalalari tadqiq etilgan. Investitsiyalarning moliyaviy natijalarga taʼsiri tizimli tahlilqilinib, kapital qoʻyilmalarning samaradorligini baholash indikatorlari va ularnimaqbullashtirish yoʻllari taklif etilgan. Tadqiqot davomida investitsiya va moliyaviybarqarorlik oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlikni ifodalovchi konseptual model ishlabchiqilgan boʻlib, u korxonalarning tashqi risklarga chidamliligini oshirishga xizmatqiladi.
Keywords: investitsiya faoliyati, moliyaviy barqarorlik, kapital qoʻyilmalar, investitsion jozibadorlik, innovatsion rivojlanish, risklarni boshqarish, moliyaviy leveraj, rentabellik.