TAʼLIM MUASSASALARIDA STRATEGIK BOSHQARUVNI TASHKIL ETISH HOLATI VA MUAMMOLARI: STRATEGIK REJALASHTIRISH,SIFAT MENEJMENTI VA BITIRUVCHILAR BANDLIGI TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda ta’lim muassasalarida strategik boshqaruvni tashkil etishholati strategik rejalashtirish, sifat menejmenti, kadrlar salohiyati, akademikharakatchanlik va bitiruvchilar bandligi mezonlari asosida tahlil qilindi. TadqiqotdaSWOT tahlil, SMART maqsadlar, KPI pasportlari, RACI matritsasi, dashboard vatracking mexanizmlarining amaliy ahamiyati baholandi. Tahlil natijalari strategikrejalarning monitoring, mas’uliyat va indikatorlar bilan yetarliintegratsiyalanmaganligini ko‘rsatdi. Ta’lim sifatini oshirish, bitiruvchilar bandliginimonitoring qilish hamda boshqaruv qarorlarini tezkor qabul qilish uchun raqamlidashboard va KPI tizimlarini joriy etish zarurligi asoslandi. Tadqiqot yakunidastrategik boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalarishlab chiqildi.
Keywords: strategik boshqaruv, KPI, dashboard, SWOT tahlil, SMART maqsadlar, sifat menejmenti, bitiruvchilar bandligi, RACI matritsasi, monitoring, ta’lim muassasasi.