KICHIK BIZNESNI KREDITLASH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA KORPORATIV BOSHQARUV VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarida korporativ boshqaruv tizimini raqamlashtirishorqali kichik biznes sub’ektlarini kreditlash samaradorligini oshirish masalalari tadqiqetilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy va raqamli bank modellari qiyosiy tahlil qilinib,boshqaruv jarayonlariga sun’iy intellekt, Big Data va RegTech texnologiyalarini tatbiqetishning iqtisodiy afzalliklari asoslab berilgan. Kreditlash mexanizmida shaffofliknita’minlash va operatsion risklarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: korporativ boshqaruv, raqamli texnologiyalar, kichik biznes, kreditlash samaradorligi, bank transformatsiyasi, sun’iy intellekt, risk-menejment, RegTech.