SUGʻURTA XIZMATLARI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH YOʻNALISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sugʻurta xizmatlari raqobatbardoshligini oshirishningnazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda sugʻurtaxizmatlari raqobatbardoshligiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan xizmat sifati,innovatsion yondashuvlar, raqamli texnologiyalar hamda mijozlarga yoʻnaltirilganstrategiyalar oʻrganilgan. Milliy sugʻurta bozorida mavjud muammolar va ularnibartaraf etish yoʻllari aniqlanib, sugʻurta xizmatlarini takomillashtirish boʻyichaamaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tahlillar natijasida sugʻurta xizmatlarinimodernizatsiya qilish orqali ularning raqobatbardoshligini oshirish mumkinligi asoslabberilgan.
Keywords: sugʻurta bozori, sugʻurta xizmatlari, raqobatbardoshlik, xizmat sifati, raqamlashtirish, innovatsiyalar, mijozlarga yoʻnaltirilganlik, sugʻurta kompaniyalari, xizmatlar diversifikatsiyasi, moliyaviy xizmatlar.