POCHTA XIZMATLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH ORQALI XIZMATLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekistonda raqamli xizmatlar koʻrsatuvchi korxonalarninghuquqiy, ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilindi. Tadqiqotdavomida mamlakatda raqamli transformatsiyani qoʻllab-quvvatlovchi normativhuquqiy asoslarning shakllanishi hamda ularning korxonalar faoliyatiga taʼsirioʻrganildi. Raqamli hukumat tizimi va elektron xizmatlar infratuzilmasiningrivojlanishi xizmatlar hajmi, qoʻshilgan qiymat va iqtisodiy samaradorlikkoʻrsatkichlari orqali baholandi. Tahlil natijalari raqamli texnologiyalarni joriy etishxizmatlar sifati, shaffoflik va boshqaruv samaradorligini oshirganini koʻrsatdi.Tadqiqot yakunida raqamli xizmatlar bozorini yanada rivojlantirish, infratuzilmanitakomillashtirish hamda raqamli savodxonlikni oshirish boʻyicha ilmiy asoslangantakliflar ishlab chiqildi.
Keywords: raqamli xizmatlar, raqamli transformatsiya, elektron hukumat, raqamli iqtisodiyot, elektron tijorat, huquqiy asoslar, iqtisodiy samaradorlik, xizmatlar sohasi, raqamli infratuzilma, Oʻzbekiston.