RAQAMLI IQTISODIYOTDA SUN’IY INTELLEKTNING ROLI VA ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sun’iy intellektning roli varivojlanish istiqbollari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sun’iy intellekttexnologiyalarining iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirish, boshqaruvsamaradorligini oshirish va resurslardan foydalanishni optimallashtirishdagi o‘rnio‘rganildi. Ishlab chiqarish, moliya va xizmat ko‘rsatish sohalarida sun’iy intellektdanfoydalanish natijasida samaradorlik oshgani aniqlandi. Ma’lumotlar xavfsizligi,malakali kadrlar yetishmasligi va etik masalalar bilan bog‘liq muammolar tahlil qilindi.Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning raqamli iqtisodiyotda muhim texnologik omilsifatida shakllanganini hamda uning iqtisodiy o‘sishga ijobiy ta’sir ko‘rsatganinitasdiqladi.
Keywords: sun’iy intellekt, raqamli iqtisodiyot, avtomatlashtirish, iqtisodiy samaradorlik, ma’lumotlar tahlili, innovatsiyalar, boshqaruv, texnologiyalar