TIJОRАT BАNKLАRI INVЕSTITSIYА STRАTЕGIYАSI DОIRАSIDА KRЕDIT FАОLIYАTINI АMАLGА ОSHIRISHING JОRIY HОLАTI TАHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda tijorat banklarining investitsiya strategiyasi doirasida kreditfaoliyatining joriy holati tahlil qilindi. Tadqiqot davomida bank aktivlari tarkibi, kreditportfeli dinamikasi hamda uzoq muddatli kreditlarning ulushi statistik ma’lumotlarasosida baholandi. Kreditlash jarayoniga ta’sir etuvchi makroiqtisodiy omillar va riskko‘rsatkichlari o‘rganildi. Tahlil natijasida kredit qo‘yilmalarining o‘sishi iqtisodiyrivojlanishga ijobiy ta’sir ko‘rsatgani aniqlandi. Shu bilan birga, muammoli aktivlarulushining ortishi risk-menejment tizimini takomillashtirish zarurligini ko‘rsatdi.Tadqiqot asosida bank kredit faoliyatini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlabchiqildi.
Keywords: tijorat banklari, kredit portfeli, investitsiya strategiyasi, risk, moliyaviy barqarorlik, aktivlar