XIZMAT KOʻRSATISH SOHASIDA SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING OʻRNI VA AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada xizmat koʻrsatish sohasida sunʼiy intellekt texnologiyalariningoʻrni va ahamiyati tahlil qilingan. Sunʼiy intellekt asosida xizmatlar sifatini oshirish,mijozlar bilan oʻzaro aloqani yaxshilash, operatsion jarayonlarni avtomatlashtirish vasamaradorlikni taʼminlash imkoniyatlari koʻrib chiqildi. Xizmat koʻrsatish sohasidasunʼiy intellektdan foydalanishning asosiy yoʻnalishlari, afzalliklari hamda joriy etishjarayonida yuzaga keladigan muammolar yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari xizmatkoʻrsatish tizimini modernizatsiya qilishda sunʼiy intellekt texnologiyalaridan samaralifoydalanish zarurligini koʻrsatdi.
Keywords: sunʼiy intellekt, xizmat koʻrsatish sohasi, raqamli texnologiyalar, avtomatlashtirish, xizmatlar sifati, innovatsiya.