INSON KAPITALINI SHAKLLANTIRISHDA FAN VA TAʼLIM INTEGRATSIYASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING ROLI (Marketing Jurnali, 2026)
Tadqiqotda inson kapitalini shakllantirishda fan va ta’lim integratsiyasida raqamlitexnologiyalarning roli nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilindi. Inson kapitalinazariyasi raqamli iqtisodiyot sharoitida qayta talqin etildi. UNESCO, Jahon banki,OECD va Jahon iqtisodiy forumi ma’lumotlari asosida raqamli ta’lim indikatorlaritizimlashtirildi. Raqamli platformalar, sun’iy intellekt vositalari va ochiq ta’limresurslarining integratsion jarayonga ta’siri aniqlandi. O‘zbekiston va xalqaro tajribaqiyosiy baholandi. Natijalar raqamli ta’lim ekotizimining inson kapitali sifatigata’sirini ko‘rsatdi. Amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: inson kapitali, raqamli texnologiyalar, fan va ta’lim integratsiyasi, sun’iy intellekt, raqamli ta’lim, uzluksiz ta’lim.