QISHLOQ XOʻJALIGI OZIQ-OVQAT ZANJIRINI BARQAROR RIVOJLANISHINI EKONOMETRIK MODELLAR ORQALI BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi qishloq xoʻjaligi sektori uchun uchtaOLS trend, eksponensial trend va AR(3) autoregression ekonometrik modellarni ishlabchiqishga, hamda Cobb-Douglas ishlab chiqarish funksiyasi asosida omillarelastikligini baholashga bagʻishlangan. Model parametrlari Oʻzbekiston RespublikasiMilliy statistika qoʻmitasi 2015-2025 yillar maʼlumotlari asosida baholangan, toʻliqdiagnostika oʻtkazilgan va 2026-2030 yillarga moʻljallangan prognoz parametrlarihisoblangan.
Keywords: qishloq xoʻjaligi, taʼminot zanjiri, ekonometrik model, OLS regression, eksponensial trend, AR(3), Cobb-Douglas ishlab chiqarish modeli