SURXONDARYO VILOYATIDA TURIZM XIZMATLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyatida turizm xizmatlari samaradorliginioshirish yo‘llari tahlil qilindi. Tadqiqotda hududning tabiiy, tarixiy va madaniyresurslari baholandi hamda turizm infratuzilmasi va xizmatlar tizimining holatio‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida turistlar soni va turizm daromadlarining o‘sishdinamikasi aniqlanib, mavjud salohiyat to‘liq ishga solinmayotgani ko‘rsatildi. Tahlilnatijalari mehmonxonalar bandligi, marketing faoliyati va mavsumiylik omillarisamaradorlikka ta’sir etishini tasdiqladi. Raqamli marketing, xizmat sifatini oshirish vahududiy turizm klasterlarini rivojlantirish samaradorlikni oshirishning muhimyo‘nalishlari sifatida asoslandi.
Keywords: turizm samaradorligi, Surxondaryo, turizm infratuzilmasi, marketing, xizmat sifati, raqamli turizm, turizm daromadi, klaster.