QASHQADARYO VILOYATIDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASINI ISHLAB CHIQISH: IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyatida turizmni rivojlantirish strategiyasitahlil qilindi. Hududning tabiiy, tarixiy va ijtimoiy-iqtisodiy resurslari baholandi.Mintaqaviy turizmni rivojlantirish omillari, ustuvor yo‘nalishlari va amalga oshirishmexanizmlari aniqlandi. Tog‘ turizmi, sog‘lomlashtirish, agro va ekoturizmimkoniyatlari o‘rganildi. Infratuzilmani modernizatsiya qilish, investitsiyalarni jalbetish va raqamlashtirishning ahamiyati asoslandi. Tadqiqot natijalari hududda turizmnibarqaror rivojlantirish va iqtisodiy faollikni oshirishga xizmat qilishi ko‘rsatildi.
Keywords: turizm, mintaqaviy rivojlanish, strategiya, infratuzilma, investitsiya, ekoturizm, Qashqadaryo