ENERGETIKA XAVFSIZLIGINI TAʼMINLASHDA STRATEGIK BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada energetika xavfsizligini taʼminlashda strategik boshqaruv tiziminitakomillashtirish masalalari tizimli tarzda tahlil qilindi. Energetika tizimining barqarorishlashiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan infratuzilma holati, resurslardiversifikatsiyasi va boshqaruv samaradorligi oʻrganildi. Mamlakat energetikasektorida amalga oshirilayotgan islohotlar va investitsiya jarayonlari baholandi.Strategik boshqaruvni rivojlantirish yoʻnalishlari sifatida raqamli texnologiyalarnijoriy etish, qayta tiklanuvchi energiya ulushini oshirish va bozor mexanizmlarinikengaytirish asoslab berildi. Tadqiqot natijasida energetika xavfsizliginimustahkamlashda tizimli yondashuv zarurligi aniqlandi. Ilmiy xulosalar asosidaenergiya resurslaridan samarali foydalanish va boshqaruv samaradorligini oshirishgaqaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: energetika xavfsizligi, strategik boshqaruv, energiya resurslari, diversifikatsiya, raqamli boshqaruv, qayta tiklanuvchi energiya, infratuzilma, samaradorlik