XALQARO RAQOBATBARDOSHLIKNI OSHIRISHDA DAVLATNING ROLI (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada milliy iqtisodiyot xalqaro raqobatbardoshligini taʼminlashdadavlatning iqtisodiyotga aralashuvi va davlat tomonidan amalga oshiriladigan strategikvazifalar kompleks hamda tizimli yondashuv asosida tahlil qilingan. Xalqaroraqobatbardoshlikni oshirishda davlatning roli konseptual jihatdan asoslangan. Milliyiqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirish yuzasidan ilmiy takliflar va amaliy tavsiyalarishlab chiqilgan.
Keywords: globallashuv, xalqaro raqobatbardoshlik, makroiqtisodiy barqarorlik, institutsional islohotlar, ilmiy tadqiqotlar va tajriba-konstruktorlik ishlari, texnologik infratuzilma.