KUCHLI INTEGRATSIYALASHUV SHAROITIDA MAMLAKATIMIZDA XALQARO VA STRATEGIK SAVDO SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻNALISHLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada kuchli integratsiyalashuv jarayonlari sharoitidamamlakatimizda xalqaro va strategik savdo siyosatini takomillashtirish yoʻnalishlaritahlil qilingan. Xususan, global iqtisodiy integratsiya, tashqi savdo aloqalarinikengaytirish, eksport salohiyatini oshirish va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshliginimustahkamlash masalalari yoritilgan. Zamonaviy savdo mexanizmlarini joriy etish,investitsion muhitni yaxshilash hamda xalqaro savdo tashkilotlari bilan hamkorliknirivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari asoslab berilgan.
Keywords: xalqaro savdo, strategik savdo siyosati, iqtisodiy integratsiya, eksport salohiyati, tashqi savdo, raqobatbardoshlik, globalizatsiya, investitsiya muhiti, savdo liberallashuvi, iqtisodiy rivojlanish