IJTIMOIY TURIZM FAOLIYATINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHINING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy turizm faoliyatining shakllanishi va rivojlanishiningnazariy asoslari oʻrganilgan. Tadqiqot jarayonida ijtimoiy turizm tushunchasiningmazmuni, uning turizm tizimidagi oʻrni hamda ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati ilmiymanbalar asosida tahlil qilindi. Turli tadqiqotchilar tomonidan ilgari surilgan nazariyyondashuvlar qiyosiy tahlil qilinib, ijtimoiy turizmning asosiy tamoyillari vasubyektlari tizimlashtirildi. Natijada ijtimoiy turizm turizm xizmatlaridan foydalanishimkoniyatlarini kengaytirish, jamiyatda ijtimoiy integratsiya jarayonlarinimustahkamlash hamda ichki turizm rivojlanishiga ijobiy taʼsir koʻrsatadigan muhimijtimoiy-iqtisodiy yoʻnalish ekanligi asoslab berildi. Tadqiqot natijalari ijtimoiyturizmni rivojlantirishning nazariy jihatlarini yanada takomillashtirishga xizmat qiladi.
Keywords: ijtimoiy turizm, turizm tizimi, turizm xizmatlari, ijtimoiy integratsiya, turizm infratuzilmasi, turizm subyektlari, ichki turizm, ijtimoiy siyosat.