OʻZBEKISTON IQTISODIYOTINING SANOAT TARMOQLARI RIVOJLANISH QONUNIYATLARINING MULTIPLIKATIV TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston sanoat tarmoqlari rivojlanish qonuniyatlari multiplikativtahlil usuli asosida oʻrganildi. Tadqiqotda sanoat mahsuloti hajmi, mehnatunumdorligi, bandlik va qoʻshilgan qiymat oʻrtasidagi omiy bogʻliqliklar aniqlangan.Tahlil natijalari sanoat oʻsishida intensiv omillarning ustuvorligi mavjudliginikoʻrsatgan. Qayta ishlash sanoati ulushi ortgani hamda investitsiya omilining yuqorisamaradorligi aniqlangan. Sanoat rivojlanishida tarkibiy siljishlar va tarmoqlararointegratsiya jarayonlari kuchaygani asoslangan. Natijalar sanoatni modernizatsiyaqilish, resurs samaradorligini oshirish va yuqori qoʻshilgan qiymatli ishlab chiqarishnikengaytirish zarurligini koʻrsatgan.
Keywords: sanoat tarmoqlari, multiplikativ tahlil, mehnat unumdorligi, qoʻshilgan qiymat, tarkibiy oʻzgarishlar, investitsiya, iqtisodiy oʻsish