ELEKTRON HUKUMAT TIZIMINING RIVOJLANISHI VA DAVLAT BOSHQARUVIDAGI AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada elektron hukumat tizimining rivojlanishi va uning davlatboshqaruvidagi ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot davomida elektron xizmatlarningjoriy etilishi natijasida davlat boshqaruvi samaradorligi oshgani, xizmat koʻrsatishvaqti qisqargani va shaffoflik darajasi yaxshilangani aniqlandi. Rivojlangan davlatlartajribasi bilan taqqoslash asosida milliy tizimning asosiy xususiyatlari baholandi.Elektron hukumat tizimining iqtisodiy va ijtimoiy samaradorlikka taʼsiri oʻrganildi.Shu bilan birga, texnik infratuzilma, kiberxavfsizlik va raqamli savodxonlik bilanbogʻliq muammolar aniqlashtirildi. Tadqiqot natijasida elektron hukumatnirivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari belgilandi hamda tizim samaradorliginioshirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.
Keywords: elektron hukumat, raqamlashtirish, davlat boshqaruvi, davlat xizmatlari, kiberxavfsizlik, raqamli infratuzilma, samaradorlik.