MINTAQA BARQAROR RIVOJLANISHI BOʻYICHA ZAMONAVIY ILMIY NAZARIY YONDASHUVLAR TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqa barqaror rivojlanishining zamonaviy ilmiy-nazariyyondashuvlari tahlil qilindi. Tadqiqotda barqaror rivojlanish tushunchasiningevolyutsiyasi, iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik mezonlar oʻzaro bogʻliqligi asoslabberildi. Turli olimlarning qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, mintaqaviy rivojlanishdaresurslardan oqilona foydalanish va uzoq muddatli muvozanatni taʼminlash zarurligikoʻrsatildi. Shuningdek, barqaror rivojlanish omillari, tamoyillari va shartlari tizimliravishda umumlashtirildi. Natijalar asosida mintaqa rivojlanishi iqtisodiy oʻsish,ijtimoiy farovonlik va ekologik muvozanat uygʻunligiga asoslanishi aniqlandi.Mualliflik yondashuvi orqali barqaror rivojlanishning kompleks modeli taklif etildi.
Keywords: barqaror rivojlanish, mintaqaviy rivojlanish, iqtisodiy muvozanat, ekologik barqarorlik, ijtimoiy rivojlanish, resurslar samaradorligi, innovatsiya