UY-JOY FONDI TUSHUNCHASI VA UNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI: NAZARIY-HUQUQIY HAMDA TASHKILIY-IQTISODIYTAHLIL (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada uy-joy fondi tushunchasining nazariy-huquqiy mazmunihamda uning rivojlanish bosqichlari tizimli tahlil qilindi. Tadqiqotda uy-joy fondiningshakllanish evolyutsiyasi, tasnif mezonlari va boshqaruv xususiyatlari tarixiy hamdaqiyosiy yondashuv asosida o‘rganildi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida uy-joyfondining tarkibi, turlari va rivojlanish bosqichlari ilmiy asosda yoritildi. Tahlillarnatijasida uy-joy fondining murakkab ijtimoiy-iqtisodiy tizim sifatida shakllanganihamda uning boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish zarurligi asoslab berildi.
Keywords: uy-joy fondi, tasnif, huquqiy rejim, boshqaruv, rivojlanish bosqichlari, infratuzilma, iqtisodiy tizim