LISTING VA KORPORATIV BOSHQARUV MEXANIZMLARI ORQALI AKSIYADORLIK JAMIYATINING RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada listing va korporativ boshqaruv mexanizmlari orqali aksiyadorlikjamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirish masalalari oʻrganildi. Tadqiqotdakorporativ boshqaruv tizimining samaradorligi, shaffoflik darajasi va investorlarishonchiga taʼsiri tahlil qilindi. Listing jarayonining afzalliklari, jumladan kapital jalbqilish, aksiyalar likvidligini oshirish va bozor bahosini shakllantirish omillariasoslandi. Korporativ boshqaruvni takomillashtirish orqali investitsiyaviyjozibadorlikni oshirish imkoniyatlari aniqlangan. Natijalar shuni koʻrsatdiki, samaraliboshqaruv tizimi va listing jarayonida ishtirok etish kompaniyalarning moliyaviybarqarorligini mustahkamlashga xizmat qilgan. Amaliy tavsiyalar boshqaruv sifatinioshirish va bozor raqobatbardoshligini kuchaytirishga yoʻnaltirilgan.
Keywords: listing, korporativ boshqaruv, aksiyadorlik jamiyati, raqobatbardoshlik, investitsiyalar, fond bozori, shaffoflik.