IQTISODIY MADANIYATNING IQTISODIY TARAQQIYOTGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2026)
Annotatsiyada iqtisodiy madaniyatning iqtisodiy taraqqiyotga ta’siri ilmiy asosdatahlil qilindi. Iqtisodiy madaniyat tushunchasining mazmuni, uning oila va jamiyatrivojlanishidagi o‘rni hamda bozor iqtisodiyoti sharoitida shakllanish omillari yoritildi.Aholida iqtisodiy ong, bilim va ko‘nikmalarni rivojlantirishda ta’lim tizimi va ijtimoiymuhitning roli baholandi. Iqtisodiy madaniyatning tadbirkorlik faoliyati, resurslardansamarali foydalanish va iqtisodiy qarorlar qabul qilishga ta’siri asoslandi. Tarixiy vazamonaviy yondashuvlar asosida iqtisodiy madaniyatning shakllanish bosqichlariko‘rib chiqildi. Olingan natijalar asosida iqtisodiy madaniyatni rivojlantirishgaqaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: iqtisodiy madaniyat, iqtisodiy ong, iqtisodiy ta’lim, tadbirkorlik, qadriyatlar, iqtisodiy xulq-atvor, bozor iqtisodiyoti