TOʻQIMACHILIK SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA MEHNAT UNUMDORLIGINING OʻRNI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik sanoatida ishlab chiqarish raqobatbardoshliginioshirishda mehnat unumdorligining o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot davomida mehnatunumdorligi ko‘rsatkichlari va ularning ishlab chiqarish hajmi, eksport salohiyatihamda qo‘shimcha qiymatga ta’siri baholandi. O‘zbekiston to‘qimachilik tarmog‘ining2018-2025-yillardagi rivojlanish dinamikasi asosida empirik natijalar umumlashtirildi.Tahlil natijalari mehnat unumdorligi oshishi texnologik modernizatsiya, vertikalintegratsiya va kadrlar malakasini oshirish bilan bog‘liqligini ko‘rsatdi. Shuningdek,mehnat unumdorligi eksport raqobatbardoshligini kuchaytiruvchi asosiy omil sifatidanamoyon bo‘ldi. Tadqiqot yakunida tarmoqni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslanganxulosalar ishlab chiqildi.
Keywords: mehnat unumdorligi, to‘qimachilik sanoati, raqobatbardoshlik, ishlab chiqarish samaradorligi, eksport, O‘zbekiston