TRANSPORT KORXONALARIDA MARKETING DASTURLARIDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada transport korxonalarida marketing dasturlaridan foydalanishnitakomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida xizmat marketingining7P modeli, mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish tizimi va raqamli marketingvositalarining transport sohasidagi ahamiyati oʻrganildi. Oʻzbekiston transporttizimidagi mavjud marketing amaliyoti rasmiy statistik maʼlumotlar va xalqaromanbalar asosida baholandi. Tadqiqot natijasida transport korxonalari uchunintegratsiyalashgan marketing dasturi modeli ishlab chiqildi. Model xizmat sifati,raqamli platformalar, sodiqlik dasturlari, maʼlumotlarga asoslangan boshqaruv vaxodimlar malakasini yagona tizimda birlashtirdi. Natijalar marketing dasturlariningkompleks qoʻllanilishi mijozlar qoniqishi, xizmat sifati va korxona samaradorliginioshirishga xizmat qilganini koʻrsatdi. Shuningdek, transport korxonalarida marketingfaoliyatini rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: transport korxonalari, marketing dasturi, 7P modeli, xizmat marketingi, raqamli marketing, mijozlar sodiqligi, xizmat sifati, CRM tizimi.