SANOAT KORXONALARIDA KAPITAL MABLAGʻLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻNALISHLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida kapital mablagʻlardan samaralifoydalanishni oshirishning asosiy yoʻnalishlari tahlil qilingan. Investitsiya resurslarinioqilona taqsimlash, ularning iqtisodiy samaradorligini baholash hamda qaytiminioshirish masalalari oʻrganilgan. Korxonalarda innovatsion texnologiyalarni joriyetishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida amaliy takliflar ishlabchiqilgan.
Keywords: sanoat korxonalari, kapital mablagʻlar, investitsiya, samaradorlik, investitsiya qaytimi, modernizatsiya, innovatsiya, resurslardan foydalanish, iqtisodiy oʻsish, raqobatbardoshlik