NEYROMARKETINGNING ISTEʼMOLCHILARGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada neyromarketing vositalarining isteʼmolchilar xarid qarorigataʼsiri “PREMIER ELECTROTECH” brendi misolida tahlil qilindi. Tadqiqotdavomida vizual identifikatsiya, reklamadagi emotsional triggerlar va sensorlimarketing elementlarining isteʼmolchi xulq-atvoriga taʼsiri soʻrovnoma asosidabaholandi. Olingan natijalar brend logotipi, mahsulot dizayni va emotsional reklamaisteʼmolchilarda ishonch va xarid motivatsiyasini shakllantirishini koʻrsatdi. Ayniqsa,mahsulotning yoqimli hissiyot uygʻotishi xarid ehtimolini oshiruvchi muhim omilsifatida aniqlandi. Tadqiqotda neyromarketing vositalarini mahalliy maishiy texnikabozoriga moslashtirishning amaliy ahamiyati asoslandi. Shuningdek, isteʼmolchi bilanemotsional kommunikatsiyani kuchaytirish va brend xabardorligini oshirish boʻyichailmiy xulosalar ishlab chiqildi.
Keywords: neyromarketing, isteʼmolchi xulq-atvori, vizual identifikatsiya, emotsional trigger, sensorli marketing, brend ishonchi, reklama, maishiy texnika, xarid motivatsiyasi.