HUDUDLAR IQTISODIY RIVOJLANISHINI TA’MINLASHDA INSTITUTSIONAL-MODERNIZATSIYA VA INNOVATSION BOSHQARUV TAMOYILLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada hududlar iqtisodiy rivojlanishini institutsional-modernizatsiya vainnovatsion boshqaruv tamoyillari asosida takomillashtirishning nazariy-uslubiy jihatlaritadqiq etilgan. Tadqiqotda hududiy iqtisodiy tizimlarning barqaror rivojlanishiga ta’siretuvchi institutsional omillar, innovatsion boshqaruv mexanizmlari hamda raqamlitransformatsiyaning ahamiyati tahlil qilingan. Hududlararo iqtisodiy tafovutlarni kamaytirish,investitsion jozibadorlikni oshirish va mahalliy boshqaruv samaradorligini kuchaytirishbo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari hududiy iqtisodiy siyosatnimodernizatsiya qilish hamda innovatsion rivojlanish strategiyalarini shakllantirishda muhimilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.
Keywords: hududiy iqtisodiyot, institutsional modernizatsiya, innovatsion boshqaruv, hududiy rivojlanish, iqtisodiy siyosat, raqamli transformatsiya, investitsion jozibadorlik, iqtisodiy integratsiya, boshqaruv samaradorligi, barqaror rivojlanish.