ZAMONAVIY BOZOR IQTISODIYOTI SHAROITIDA MARKETING FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida marketing faoliyatini takomillashtirishhar bir xoʻjalik yurituvchi subyekt uchun strategik ahamiyatga ega boʻlib, bu jarayonkorxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, bozor ehtiyojlarini oʻrganish hamdaisteʼmolchilar bilan samarali munosabatlarni shakllantirishni taʼminlaydi. Ushbumaqolada marketing faoliyatini modernizatsiyalashning asosiy yoʻnalishlari,innovatsion yondashuvlar, marketing menejmentining ilgʻor tamoyillari va ularniamaliyotda tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot marketing konsepsiyalarinizamonaviy iqtisodiy muhit talablari asosida qayta koʻrib chiqish zaruratini asoslaydihamda marketing faoliyatini takomillashtirishda axborot texnologiyalarining oʻrnitahlil qilinadi.
Keywords: marketing menejmenti, bozor iqtisodiyoti, raqobatbardoshlik, isteʼmolchi ehtiyojlari, innovatsion yondashuv, strategik rejalashtirish.