XORAZM VILOYATI TOʻQIMACHILIK KORXONALARINING B2B BOZORIDA MARKETINGDAN SAmARALI FOYDALANISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati toʻqimachilik korxonalarining B2B bozori vamarketingni rivojlantirish istiqbollari ilmiy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot davomidatoʻqimachilik korxonalarining B2B marketing faoliyati, eksport salohiyati, mavjudmuammolari hamda raqobatbardoshlik omillari tahlil qilindi. Raqamli marketing,xalqaro koʻrgazmalar, eksport diversifikatsiyasi va klaster yondashuvi asosida B2Bmarketingni rivojlantirish yoʻnalishlari ishlab chiqildi. SWOT tahlil orqalikorxonalarning kuchli va zaif tomonlari, tashqi imkoniyatlari hamda tahdidlaribaholandi. Tadqiqot natijasida Xorazm viloyati toʻqimachilik korxonalarining xalqarobozordagi mavqeyini mustahkamlash, yangi biznes hamkorlar jalb etish va eksporthajmini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chqildi.
Keywords: B2B marketing, toʻqimachilik sanoati, Xorazm viloyati, eksport strategiyasi, raqamli marketing, klaster yondashuvi, raqobatbardoshlik, sanoat marketingi, savdo kanallari.